IVF babbel

Valerie Landis, advies oor eiervriesing

My naam is Valerie Landis. Vir my 33ste verjaardag as 'n geskenk aan myself, het ek uiteindelik vries van my emmerlys oorgesteek en 22 pragtige eiers gaan haal wat in 17 tot gevolg gehad het dat 2015 suksesvol gevries is deur vriesing (vinnig vries).

Dit was 'n bemagtigende ervaring wat ek dankbaar is dat ek die geleentheid gekry het om dit te doen. Ek het altyd geweet dat ek eiers eendag sou vries, dit was net 'n kwessie van wanneer. As ek tien jaar vantevore gebore is, sou hierdie wonderlike tegnologie van vergassing of die American Society for Reproductive Medicine (ASRM) die opheffing van hul “eksperimentele” etiket vir vries van eier waarskynlik nie die opsie gewees het om voordeel te trek uit nie, so ek wou benut die tegnologie terwyl ek nog jonk genoeg was om die meeste voordeel te trek uit eiervries.

Nadat ek meer as 'n dekade in die mediese veld was, het ek 'n uitgebreide geskiedenis van vrouegesondheid, eiervry, IVF, vrugbaarheid en onlangs onkologie-navorsing gedoen. Ek was verbaas oor die gebrek aan beskikbare onderwysbronne vir vroue.

Ek het gesukkel om opvoedkundige voorbeelde te vind, wat om te verwag of hoe die emosionele achtbaan sou voel.

Dit was vir my 'n uitdaging om te leer oor ervarings van ander vroue (wat nie deur die nuus gefassionaliseer is nie) wat openlik en eerlik oor hul eiervriesreis gesels het. Toe ek persoonlike verhale vind, is ek aangemoedig en verlig om te hoor dat hulle soortgelyke simptome en newe-effekte ondervind het.

Ek wou 'n 'Girlfriend's Guide' of 'Egg Freezing For Dummies' of liewer 'For Smarties' daar noem om na te verwys.

So die idee van Eiersperience is gebore. Ek het besef dat ek self die prosedure deurgemaak het wat ek wil lees, hoor, sien en leer. Ek het gedink as ek oor hierdie dinge wil leer, kan jy dit ook doen. Ek wou iets skep om vroue te help om dapper te raak, om progressief op te tree op hierdie vrugbaarheidsbesluite en om hulpbronne sonder vooroordeel te verskaf vir die doel van onderwys op enige reproduktiewe ouderdom. Selfs al was ek opgelei op die gebied van vrugbaarheid, het ek nie geweet voordat ek self 'n pasiënt geword het nie, hoe die ware gevolge daarvan sou wees om myself met hormone in te spuit, of hoe dit die manier waarop ek dink en voel, sou beïnvloed. Nou kan u leer uit nie net my ervaring nie, maar ook uit die ervaring van talle ander om geïnspireer te word om vandag u beheer oor u toekoms te neem. Ek was ook mede-gasheer en het Eggology Club Podcast geskep om nuwe paaie na ouerskap te verken.

Vertel dit asseblief aan u vriende wat moontlik oor hierdie onderwerp nadink of sukkel. Lees, verken en kom neem deel aan die rit soos ons van mekaar leer. Laat weet wat u dink, ek kan nie wag om van u te hoor nie!

As u daaraan dink om u vrugbaarheid te bewaar deur eiervries en enigsins navrae hieroor het, kan u gerus na die wonderlike Valerie Landis gaan. Al wat u hoef te doen is om 'n e-pos na askanexpert@ivfbabble.com te stuur en haar naam in die onderwerpvak te voeg.

IVF gebabbel

IVF gebabbel

Voeg kommentaar by

Instagram

Instagram het leë data teruggestuur. Magtig asseblief jou Instagram-rekening in die inpropinstellings .