IVF babbel

Na aanleiding van u instinkte deur Thora Negg

Het u ooit een van die dae wanneer u so 'n slegte sukses het dat u oortuig word dat iets goeds gaan gebeur?  

Ek het een van die dae gehad. 'N Reeks ongelukkige probleme in die eerste wêreld het my dag versier. Nou is ek seker dat iets goeds gaan gebeur.

Ek het deur my luidrugtige, wakker wekker geslaap, in 'n vaag ogenblik raak ek die "Uit" -gedeelte van my foonskerm aan, eerder as "Sluimer", en dryf onskuldig na die land van knik, net om byna 'n uur laat wakker te word. . Die kliënt waaraan ons die afgelope drie maande so hard gewerk het, met wie ons baie progressiewe bemoedigende positiewe gesprekke en vergaderings gehad het, het van rigting verander en in 'n heel ander rigting gegaan. En ons betroubare huur-en-wrak-motor het uiteindelik sy laaste brandstofasem ingedruk. Ek het 'n bietjie geluk, ek moet wees. Heck, ek gaan die lotto koop, want vandag is die dag dat ek 'n wenner word! Ek voel dit in my bene.

Soms pas ek dieselfde onlogiese hoop toe op die idee dat ek van nature swanger kan word.

Jy hoor altyd daarvan, nie diegene wat jare en jare probeer en probeer het nie. Hulle het IVF en die oorvloed van vrugbaarheidsgenot geprobeer, net om die behandeling te staak en te aanvaar dat dit nie bedoel was nie. Toe raak hulle skielik swanger! Snak. As dit met hulle gebeur, kan dit met ons gebeur, of hoe? My vrugbaarheidsryke familie en vriende is verheug oor hierdie verhale, 'hulle het net ontspan en dit het gebeur'. Kreun. As nog een persoon vir my sê, "ontspan net", sal ek hulle miskien op die neus moet slaan. Dit toon 'n gebrek aan begrip en dit is 'n opmerking wat van oral af op ons afkom.

'N Paar maande gelede het ek die tellys aangeskakel om 'n geliefde nasionale TV-dokter oor die dag te vind wat met drie vroue praat, elkeen op 'n ander punt op hul vrugbaarheidsreis.  

Hy het advies gegee en vrae beantwoord. Die derde dame was op die punt om haar 4 te beginth IVF-ronde en gevra wat kan sy doen om haar kanse te vergroot. En op al sy opgeleide, ervare, orakelagtige wyse was die antwoord om te "ontspan"! Hy kon enigiets gesê het, soos 'ons weet eerlikwaar nie waarom dit in sommige en nie in ander werk nie', maar in plaas daarvan het hy die frase gesê wat rillings in my ruggraat afstuur. Hoe kan iemand ontspan? Dit is onmoontlik om kalm en rustig te wees as alles wat ons oor voortplanting geleer het, verkeerd is in ons eie liggaam. Verswak voortdurend is 'n stryd, en om deurgaans kalm en ontspanne te bly, is 'n volkome onlogiesheid. Bestrooi met 'n vrugbaarheidsbehandelingsproses wat 'n emosionele achtbaan is, deurspek van weersprekings en angs. Om deurgaans 'n kalm en ontspanne houding te handhaaf, is 'n irrasionele vraag en iets waarsonder ons almal kan klaarkom.

Terwyl 1 uit 7 mense sukkel om swanger te raak (net in die Verenigde Koninkryk), is die res van die bevolking, 6 uit 7 mense self-gesertifiseerde kundiges oor die onderwerp en hulle gee ons groot advies. Dit maak nie saak hoe goed en welmenend hulle motiewe is nie, hulle bied onopgevoede, onervare en onbehulpsame instruksies. Hulle wek die vuur van kommer wat hierdie onverklaarbare probleem omring. Dit is soortgelyk aan iemand wat perfek kan asemhaal en 'n asma gee, terwyl hulle 'n asma-aanval kry. Net omdat 'n mens kan asemhaal, maak dit jou nie 'n kenner van asemhalingsprobleme nie. Dus, tensy leiding kom van diegene wat met vrugbaarheidsprobleme gesukkel het, moet u dit nie gee nie, aangesien Shakespeare sou sê 'hulle weet nie wat hulle praat nie'.

Die advies wat beskikbaar is by die werklike kundiges, buite die konsultante, soos voedingsdeskundiges en vrugbaarheidsafrigters, is oorweldigend. Daar is baie, byvoorbeeld, enkele voorstelle wat ek tydens my eerste IVF-ronde gehad het: 'Ontspan net, maar verander u eetgewoontes en dieet. Vergeet die broodnodige koppie koffie in die oggend, drink 'n kruietee. Daardie glas wyn na werk 'n paar nagte per week, gooi dit heeltemal weg. En skraap dit die skaars bederf van 'n bietjie goeie gehalte sjokolade. Eet eerder vrugte met lae fruktose, saam met koolhidrate met stadige vrystelling, om die hoogte- en laagtepunte in u hormoonvlakke te verminder. Moenie kraanwater of water uit plastiekbottels drink nie, hou slegs by mineraal- en glasbottelwater ... Pak al die vrugte en groente by aankoms uit en bêre dit in BPA-vrye Tupperware-houers ... O, en die oefening wat u liefhet, drie keer per week, sal u dit waarskynlik nie meer meer moet doen nie. ” Tesame met 'neem akupunktuur van 'n spesialis-vrugbaarheidsdame aan die ander kant van Londen (spandeer 'n uur met die pendelaars om na en van 'n behandeling van 30 minute te kom) ... Luister na 'n paar hipnoterapibande…. dink positiewe gedagtes…. en moet deurentyd nie verwagtend wees nie, maar wees positief hoopvol. ” - Moenie verwagtend wees nie, maar wees positief hoopvol?? .. Regtig? Hoe kan daar van iemand verwag word om daardie benarde delikate brose koord van emosies te loop terwyl hulle daagliks massas hormone inspuit?

Die kollektiewe grootste deel van al hierdie klein lewensstylveranderings is soos 'n klein orkaan wat deur normaliteit beweeg en nooit weer dieselfde sal wees nie.  

Gedurende my eerste IVF-ronde het ek probeer om ontspanne te wees en die impak wat dit op my lewe gehad het, te beperk, maar alles wat ek gedoen het, het my kans verbeter om swanger te raak. My lewe het heeltemal verander, die klein daaglikse plesiertjies het opgehou, en dit was onmoontlik om onverskillig daarteenoor te wees.

Ek het al die kenners se advies en reëls gevolg, en dit het nie gewerk nie. Dus, vir my tweede poging tot IVF, sal ek die meeste van die advies met 'n knippie sout neem. Die enigste waarby ek hou, is om alkohol heeltemal uit my dieet te haal (gedurende die stimuleringsfase). En as ek kwaad, emosioneel en betraand raak vir die geringste ding, sal ek dit laat wees en dit deur my laat vloei. Die res van die wêreld (my man, vriende en familie) sien miskien net 'n "emosionele" vrou, maar ek is 'n vrou wat op soek is na 'n baba, en moenie keer dat die gevoelens vloei nie!

Gegewe al die advies, toetse, inspuitings en onverklaarbare uitkomste, is die verste newe-effek van vrugbaarheidsbehandeling 'n bietjie kranksinnig en emosioneel. En as u hierdie gevoelens toelaat eerder as om uself te verloën, kan dit selfs die suksessyfer van die behandeling * help. (* Gebaseer op absoluut geen wetenskaplike navorsing of studie nie, maar op my eie persoonlike ervaring en optimisme).

Sterkte, my mede-vrugbaarheid sukkel vriende, Thora Negg x

 

DISCLAIMER

IVF is 'n waagstuk en almal se vrugbaarheidsreis is uniek.

Ek is nie 'n mediese dokter, vrugbaarheidsafrigter of sielkundige nie.

Ek het geen idee wat my storie gaan wees nie, maar ek sal dit openlik en eerlik deel.

Hopelik bied dit u hoop en gerusstelling.

En moenie vergeet nie, onder al die heeltemal geregverdigde, deurmekaar emosies is daar steeds 'n sterk vrou in die kern - volg u instinkte en vergewe uself, dit is nie u skuld nie X

op die regte pad

ivfbabblenet

Voeg kommentaar by

Instagram

Instagram het leë data teruggestuur. Magtig asseblief jou Instagram-rekening in die inpropinstellings .