IVF babbel

Die vrae wat ek sou stel, deur Jennifer

Een van die dinge wat ek altyd wou hê voordat ek met my vrugbaarheidsbehandeling begin het, was om vrae te stel

Ek het heeltemal blind geraak en was gevolglik stom toe my eerste rondte van die IUI nie werk nie. Ek het nie 'n idee gehad dat dit 'n paar ronde behandeling kan neem om swanger te raak nie. Ek het gedink IVF is die antwoord op alles. Ek wens ek het met ander vrouens wat behandel is, gepraat om uit te vind hoe hulle emosioneel en fisies gevoel het. Ek wens ek het die dokters gevra oor my opsies, oor beskikbare toetse, of die werklikheid daarvan werk. Ek het voorberei vir alles in my lewe anders as die belangrikste ding .. om 'n ma te word. 

My reis is nou verby, maar as ek in die tyd kon teruggaan, sou ek met 'n dokter en iemand wat deur IVF was, gepraat het, sodat ek die reis wat voorlê, sou kon aangaan, soos hierdie twee briljante mense wat regtig weet ... Prof. Teksen Çamlıbel, besturende direkteur, verloskundige en ginekoloog, van IVF Turkye, en Ellie, wat al drie rondes IVF ondergaan het

Ellie, waarom kon u nie natuurlik swanger word nie, en hoe het u gevoel toe u dit besef?

Ellie: Ek was vier jaar saam met my maat en het nooit voorbehoeding gebruik nie, so jy kan jou die paniek voorstel wanneer ek besef dat ek nooit 'n moeder sou wees nie. Ek het na my huisdokter gegaan en toetse het getoon dat ek polisistiese eierstokke het (PCOS), wat beteken dat ek nie ovuleer nie. Toetse het ook getoon dat my man se sperma was, kom ons sê 'baie lui'. 

Prof Çamlıbel, wat is die algemene redes waarom u nie van nature swanger kan word nie? 

Die mees algemene probleem by vroue is die afwesigheid van ovulasie. Wat moet gebeur, is dat daar elke maand 'n enkele eier in die eierstokke geproduseer word. Sodra hierdie eier gereed is, beweeg dit in die eileiers - dit is waar dit bevrug word deur sperm wat die vagina binnedring. Vir die gelukkiges is dit wanneer 'n swangerskap ontwikkel. Die bevrugte eierinplantings van 3 dae in die baarmoeder ontwikkel tot 'n embrio. 

As ovulasie nie plaasvind nie, gebeur dit net nie. Die goeie nuus is egter dat vroue met ovulasieprobleme reageer goed tot vrugbaarheidsbehandeling. 

Daar is baie ander redes waarom u miskien nie swanger word nie, maar toetse en eksamens sal help om die rede te kry, en 'n plan van aksie sal dienooreenkomstig saamgestel word met u behandeling.

Wat is die volgende stappe as u besef dat u hulp nodig het om swanger te raak? 

Ellie: My dokter het my na my naaste IVF-kliniek verwys. Ek is baie gelukkig dat ek dit reggekry het om my IVF op die NHS te kry. My konsultant het my medikasie gegee om 'n periode te veroorsaak, aangesien ek selde ooit een daarvan gekry het. Toe het ek baie toetse gedoen sodat hulle kon sien wat met my aangaan. 

Prof Çamlıbel: Ná ’n standaardondersoek word jou hormone op die derde dag van jou tydperk getoets. Hierdie toetse sal die sterkte van jou eierstokke wys en gee ons 'n idee oor die tyd wat oorbly tot menopouse. Die belangrikste verhoudings hier is FSH (follikelstimulerende hormoon) en AMH ( anti-mulleriese hormoon). As jou FSH-vlak hoër as 15 mIU/ml is, en as jou AMH-vlak laer as 1 ng/ml is, is die kanse dat jy natuurlik swanger sal word baie laag, so IVF is jou beste opsie vorentoe. 

Nadat hierdie aanvanklike toetse afgehandel is, word u baarmoeder en fallopiese buise gerondstraal om te verseker dat daar geen abnormaliteite is wat daartoe kan lei dat u IVF-behandeling nie werk nie.

Wat gebeur volgende? 

Prof Çamlıbel: Tydens u IVF-behandeling sal u medikasie kry wat u eierstokke stimuleer, met die doel om verskeie hoeveelhede eiers te produseer, eerder as die enkele eier wat u liggaam elke maand vrystel. As hierdie eiers gereed is, word hulle versamel terwyl u onder 'n klein dosis verdowingsmiddels verkeer. Hierdie eiers word dan in vitro met sperma gemeng.

As 'n eier en 'n sperm in dieselfde skottel gemeng word, kan die eier die eier makliker vind en bevrug. Ons noem hierdie prosedure in vitro-bevrugting.

In gevalle waar sperma skaars is en daar minder kans is om 'n eier te bevrug, selfs al is dit langsaan. Dit word aanbeveel dat spermselle versamel word en in die eier ingespuit word deur die bevrugting. Ons noem hierdie prosedure mikro-inspuiting of ICSI.

In gevalle waar sperma nie teenwoordig is nie, probeer die dokters om sperma deur 'n klein insnyding in die testikels op te spoor. As dit suksesvol is, kan hulle met mikro-inspuiting voortgaan. Ons noem hierdie prosedure TESE (testikulêre sperm ekstraksie). As dit onder 'n mikroskoop uitgevoer word, noem ons dit MIKROTESIES.

Ellie, hoe het jy tydens hierdie proses gevoel? 

Ek het nogal emosioneel gevoel. Ek het nie regtig newe-effekte ervaar nie. Ek was 'n bietjie geswel en opgeblase naby die oordrag, so ek het die hare en truuk om die knoppie van my jeans gebruik. Die inspuitings het wel aan die einde effens begin steek, maar oor die algemeen was dit nie so sleg soos wat ek gedink het nie. 

Prof Çamlıbel, is dit moontlik om my embrio's te toets voordat dit teruggesit word? 

'N Nuwe metode wat ons onlangs bekendgestel het met die doel om swangerskappe deur ivf te verhoog, is pre-inplantasie genetiese diagnose (PGD). Met hierdie prosedure word chromosome geëvalueer voordat embrio's in die baarmoeder ingeplant word. As 'n problematiese geen opgespoor word, word dit vernietig. Ons moet daarop let dat 30 tot 40 persent van die embrio's by IVF en natuurlike swangerskappe chromosomale abnormaliteite het. In sulke gevalle ontwikkel swangerskap nooit ten volle of eindig dit met 'n miskraam nie. 

In gevalle met PGD word vaste embrio's ingeplant, terwyl die risiko van miskraam verminder kan word, kan die kans op swangerskap verhoog word. Hierdie prosedure is net so duur soos 'n in vitro-bevrugting, maar in sommige gevalle is dit die enigste kans op swangerskap. PGD kan ook toegepas word op sommige oorerflike chromosomale abnormaliteite (dws thalassemie) deur embrio's vry van sulke abnormaliteite in te plant om seker te maak dat dit nie in die volgende geslag werk nie. PGD ​​is 'n nuwe tegnologie in vrugbaarheidsbehandelings met 'n toenemende gewildheid.

Het u enige vrae wat u wil vra voordat u op reis gaan? Laat ons 'n reël stuur by info@ivfbabble.com en ons sal u vrae beantwoord.

op die regte pad

ivfbabblenet

Voeg kommentaar by

TTC GEMEENSKAP

Teken in op ons nuusbriefKoop jou pynappelpen hier

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.

KONTROLEER U Vrugbaarheid

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.