IVF babbel

Wat is 'n vrugbaarheid MOT?

'N Vrugbaarheidsmot - iets wat so baie van ons graag op 'n vroeë ouderdom sou wou gehad het, maar is ons nie daarvan vertel toe ons jonger was nie?

Ons het onlangs 'n gesprek gehad met 'n lieflike vrou wat ons vertel het dat sy wens dat sy op 'n jonger ouderdom meer bewus was van haar liggaam en vrugbaarheid. Dit is iets waarmee ons almal beslis kan skakel. Sy het gesê dat haar enigste spyt nie vroeër besoek is nie en dat sy wens dat sy in die vroeë twintigs die uitdrukking 'vrugbaarheid MOT' gehoor het.

'Terugskouing is 'n wonderlike ding, waarvan ek baie verdien het, op my vrugbaarheidsreis van drie jaar. (Ek is 3). Ek het soveel oor my liggaam geleer sedert ek probeer swanger raak, maar die proses het my soms so kruisig met myself laat voel. Kruis dat ek so lank op die pil was. Kruis dat ek aangeneem het dat sodra ek van die pil af kom, ek sal swanger raak. Kruis dat ek as jong volwassene te veel gedrink het. Kruis dat ek gerook het. Kruis dat ek nie geweet het dat dit so moeilik sou wees nie !! Ek is nie spyt oor die lekker tye wat ek grootgeword het nie, maar ek wens net dat iemand my 38 jaar gelede gesê het dat ek net 'n bietjie meer bewus moet wees van my vrugbaarheid en my liggaam. Ek sou beslis baie vroeër vir 'n baba begin probeer het.

'As daar dus iets is wat ek tot dusver van hierdie reis neem, is dat wanneer ek 'n moeder word, ek vir my kind sal sê wanneer hulle oud genoeg is, dat hulle 'n vrugbaarheidsmot moet hê. Ek het my jong niggies al tot groot vermaak gesê dat hulle binnekort vir een sou beplan (hulle is 18!). Ek weet dat hulle my egter eendag hiervoor sal bedank ”.

Ons het na Michael Kiriakidis, MD, M.Sc, ginekoloog in geassisteerde voortplanting by Embriolab Vrugbaarheidskliniek om te hoor wat hy dink oor vrugbaarheidsmotors

'N Vrugbaarheidsmotief verwys basies na ons vrugbaarheidsprofiel en hoe of wanneer ons dit kan nagaan.

Dit is 'n lys van eksamens wat beide vroue en mans moet deurgaan om hul vrugbaarheid te verduidelik. Dit moet natuurlik onder leiding van 'n spesialis gedoen word, en u moet proaktief wees. 'N Evaluering van vrugbaarheid moet gedoen word, selfs as u nog nie van plan is om kinders te hê nie.

Die evaluering van die vrugbaarheid van vroue behels 'n reeks bloedtoetse, ultraklankskanderings of meer gesofistikeerde toetse soos 'n histerosalpingogram ('n toets waardeur 'n klein kateter in die ingang van die fallopiese buis ingevoeg word deur 'n x-straal te gebruik. Wanneer die kateter by die opening van die word 'n spesiale kleurstof daarin ingespuit. As daar geen verstopping is nie, kan die kleurstof deur die fallopiese buis suksesvol beweeg).

Met hierdie toetse ondersoek ons ​​al drie hoofkomponente van die vroulike voortplantingstelsel. Uteriene argitektuur en buisdeursigtigheid (wanneer 'n vrou se fallopiese buise nie geblokkeer word nie) moet geëvalueer word om 'n natuurlike bevrugting in die toekoms te verseker. Verder, om te weet ovariale reserwe kan jou help om besluite te neem oor gesinsbeplanning of vrugbaarheidsbewaring.

'N Vrugbaarheidsevaluering is ook baie belangrik vir mans en baie maklik!

Aanvanklik is 'n spermanalise nodig. Dit kan baie dinge openbaar en kan 'n meer konstruktiewe soektog op u vrugbaarheidsprofiel veroorsaak. Die mees basiese spermtoets behels dat 'n klein hoeveelheid van die semenmonster op 'n gespesialiseerde mikroskoopskyfie gepipetteer word. Die skyfie word ondersoek met behulp van die groot vergroting van die mikroskoop.

Waarom laai ons nie af nie? kontrolelys voor behandeling hier

By Embryolab glo ons dat almal bewus moet wees van hul vrugbaarheid. Ons daag daaglikse uitdagings wat kon voorkom word. Dit is die rede waarom ons 'n baie gedetailleerde program vir vrugbaarheidsondersoeke opgestel het. Hierdie program behels een besoek aan die kliniek en kan binne enkele ure voltooi word.

Vir meer inligting oor vrugbaarheidsondersoeke, kan u Michael Kiriakidis 'n boodskap stuur hier afgelaai word.

op die regte pad

IVF gebabbel

Voeg kommentaar by

TTC GEMEENSKAP

Teken in op ons nuusbriefKoop jou pynappelpen hier

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.

KONTROLEER U Vrugbaarheid

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.