IVF babbel

Wees u eie vrugbaarheidsadvokaat 

Deur Kirsten McLennan

Ses jaar, 700+ inspuitings, miskrame, verskeie mislukte en gekanselleerde IVF -siklusse en internasionale surrogaatskap in twee lande. Maar aan die einde daarvan? Ons kosbare seun Spencer

Ek is nie spyt daaroor nie ons onvrugbaarheidsreis. Ek is spyt dat ek te gereeld geswyg het as mense ons advies gegee het: 'U moet net ontspan' en 'Dit sal gebeur as u ophou probeer'.

Maar een van my grootste spyt? Ons praat nie genoeg met ons mediese spesialiste nie.

Dit was eers toe ons ons derde vrugbaarheidsspesie sienlys, dat ek behoorlik gediagnoseer is met 'n dun endometriumvoering. Die endometriumvoering is van kardinale belang om swanger te raak en 'n swangerskap te onderhou. Soos 'n spesialis dit stel: ''n Ryk en gesonde grond benodig 'n plant om te groei'.

Die ander woedende deel oor my diagnose? Dit is maklik om 'n dun voering te diagnoseer. U kan u siklus met ultraklank monitor en dit meet. As dit dun is, kan u probeer om dit met opsies soos oestrogeenterapie te behandel en kyk of dit toeneem. As dit nie gebeur nie? Dan kan u voering 'n probleem wees.

Ek glo vas dat ons onsself tyd, geld en hartseer sou bespaar het as ons dit van die begin af bepleit het

Eers in die tweede helfte van ons reis, na verskeie mislukte en gekanselleerde IVF -siklusse en 'Swangerskap van 'n onbekende plek', het ek besef hoe belangrik dit is om die spesialiste uit te spreek en uit te daag.

Na 'n paar mislukte en gekanselleerde siklusse, het ons verpleegster eendag terloops by 'n ultraklank opgemerk dat my voering ''n bietjie dun' lyk. Die vereiste om in Australië oor te dra is 6 mm (dit is 8 mm in die Verenigde State en baie ander lande). By 'n oordrag wat voorlê, het my voering laat 5's/vroeë 6's gemeet. Op die gekanselleerde siklusse was dit 4-5 mm.

Na die kommentaar van ons verpleegster, het ek my eie navorsing begin doen. En seun het ek baie uitgevind!

Ek het ontdek dat dit byna onmoontlik was om swanger te raak of swanger te raak met 'n voering onder 6 mm. 'N Voering tussen 6-7 mm was ook nie wonderlik nie, maar u het 'n kans gehad. Ideaal gesproke benodig u bo 8 mm.

Een navorsingstudie wat ek gelees het, het getoon dat met 'n voering van 6-7 mm die swangerskapskoers op 'n IVF-siklus 7.4 persent was. Vir vroue met 'n voering van meer as 7 mm was dit meer as drievoudig, 30.8 persent. Die studie het ook slegs die swangerskapsyfer gerapporteer, nie lewende geboortesyfers nie. 'N Ander studie het getoon dat slegs twee babas gebore is met 'n voering van 6 mm, van 35 embrio -oordragte wat uitgevoer is.

Wat was die laaste strooi?

Op een oordragsiklus neem my voering geleidelik toe. Toe dit uiteindelik laat 5 mm bereik het, het my spesialis aanbeveel dat ons soos byna 'amper 6mm' oorplaas. Maar deur my eie navorsing het ek agtergekom dat dit nie ongewoon is dat dun voerings wissel nie. Aangesien my oordrag vyf dae na my laaste ultraklank was, het ek aangedring op 'n skandering die dag voor ons oordrag. Nie 'n standaardpraktyk nie, het my spesialis onwillig ingestem. Wat het die skandering getoon? My voering het teruggegaan na die vroeë 5's. Daar was geen kans dat ons embrio sou inplant nie. Die siklus is skielik gekanselleer.

As ek nie op die skandering aangedring het nie, sou ons een van ons kosbare embrio's vermors het. Verward voel, angry, en verraai, het ons van spesialis verander. Ons derde spesialis het ons die harde waarheid getref - dun voerings is skaars, hulle ken selde die oorsaak en is moeilik om te behandel. En daardie swangerskap -surrogaatskap was ons grootste kans om 'n baba te hê.

Danksy sy diagnose en swangerskap -surrogaatskap het ons ons pragtige seun Spencer.

Wat het ek geleer?

- Bewapen jouself met kennis. U kan nie altyd op die mediese spesialiste staatmaak nie. Lees meer oor onvrugbaarheid en leer van ander. Aanlyn gemeenskappe en tydskrifte soos IVF babbel is van onskatbare waarde om u kennis uit te brei.
- Sluit aan by 'n gemeenskap. Praat met ander wat daardeur gaan. Leer uit hul ervarings. Die 'probeer om swanger te raak' aanlyn -gemeenskap is 'n fantastiese bron. Daar is so baie van ons daar buite.
- Kom voorbereid op u afspraak. Bring 'n kontrolelys met vrae. Byvoorbeeld - wat is die sukseskoerse (en vir u ouderdom)? Hoeveel embrio's haal die Blastocyst -stadium? Wat is die behandelingsopsies? Newe-effekte? Wat is 'n dun endometriumvoering? Wat is Pre-Genetic Screening (PGS)? Daar is soveel vrae wat u kan vra.
- Neem die tyd by u afspraak. Moenie voel druk om by die deur uitgejaag te word. Praat harder. Moenie stilbly as u nie tevrede is met 'n antwoord nie.
- Kry 'n ander mening. Kry 'n tweede of selfs derde opinie as u dink dat u dit nodig het.

 

Soveel onvrugbaarheid is buite u beheer. Ek dink dit is iets waarmee ek die meeste gesukkel het. Soos met enige mediese siekte, is onvrugbaarheid sonder onderskeid. Maar een van die min dinge wat u onder u beheer het, is om u eie advokaat te wees.

U kan my volg op Instagram by onvrugbaarheid. Ek hoor graag van u!

Lees meer van Kirsten:

Dit was nie die embrio's wat die probleem was nie. Dit was die draer. Dit was ek.

 

 

Voeg kommentaar by

nuusbrief

onderwerpe

TTC GEMEENSKAP

GEWEES