IVF babbel

Wat doen u as u vrees voel dat dit oorneem?

Wat doen u as u vrees voel dat dit oorneem? Ons het Holly in kontak gebring met Sandy, ons vrugbaarheidsafrigter 

Liewe Sandy,

Ek hoop dat u my sal kan help. Ek verdrink in my vrees en ek het vinnig opbouende hulp nodig. Ek het gedink dit sou vir u makliker wees om die toestand waarin ek verkeer te sien deur my top 5 vrese op te noem !! Kan u my help om hierdie vrese vas te vat en te sien dat ek dit kan oorkom ?!

My vrese. . .

Ek het nie meer tyd nie

(Ek is 37. Ek het drie rondes IVF gehad en probeer tans om fondse in te samel vir nog 'n ronde. Ek is doodbang dat die tyd so vinnig verbygaan en ek doen nie"Ek het nie tyd om weer te misluk nie !!!!!!!!!)

Ek sal die enigste van my vriende wees wat gewen het"t 'n moeder wees, so ek sal uitgesluit word

Op die oomblik is my vriende, wat almal kinders het, almal my baie ondersteun. Ons doen steeds lekker dinge saam, ons kuier nog steeds, maar ek weet dat dit alles sal verander as ek dit nie doen nie"ek sal binnekort 'n baba hê. Ons begin al minder dinge gemeen hê.  Wat as ek alleen beland sonder vriende?

Ek is bang my man sal 'n ander vrou vind - een wat vir hom kinders kan gee

Ek en my man is verlief, maar IVF het regtig die druk op ons geplaas. Toe ek ingestem het om met hom te trou, het ek visies gehad dat ons binne 'n paar jaar 'n gesin sou begin, maar hier is ons - nog net ons twee. Ek voel dat ek hom in die steek gelaat het.

Ek vrees dat ek my ouers in die steek gelaat het

My ouers is in die laat 60's. Al wat hulle wil hê, is om grootouers te wees. Ek het hulle op groot skaal in die steek gelaat.

Ek is bang ek het gewen"Ek sal nooit die persoon wees wat ek voorheen was nie

Ek was mal oor die lewe. Ek het vroeër energie, vreugde, lag en vryheid gehad. Onvrugbaarheid het my gekeer om te wees "ek ”. Hoe kry ek weer lag en vreugde in my lewe as ek so hartseer voel?

Sandy, enige leiding sal met ope arms verwelkom word.

Dankie

Holly

x

Geagte Holly,

Dankie dat u ingeskryf het.  U het 'n lang reis gehad en ek is jammer dat u hierdeur gaan. Die eerste ding wat ek wil hê u moet doen, is om te besin oor hoe ver u gekom het. U het al drie siklusse deurgemaak en dit is nie 'n maklike ding nie. Jy het so hard gewerk om 'n baba te kry. Wees trots op wat u en u liggaam gedoen het, want dit verg soveel krag en toewyding om op hierdie reis te wees.

Een van die moeilikste aspekte van 'n onvrugbaarheidsreis is dat dit buite u beheer is en dat u nie weet wanneer dit sal eindig nie. Dit"is moeilik om 'n gevoel van wees te hê agter gelaatNie, maar jy het niemand in die steek gelaat nie. Onvrugbaarheid is nie"t regverdig. Onthou - jy het nie"t kies dit. U spreek u kommer uit oor hoe almal anders kan voel  en ek wil hê jy moet meer op jou begin fokus. Terwyl u bespaar vir u volgende siklus, wil ek hê dat u hierdie tyd neem om in uself en u verhouding met u man te belê.

Onvrugbaarheid verander ons en u voel miskien nie soos die persoon wat u voorheen was nie, thadit is ook ok

Dit is moeilik om die siklus van verbruik deur onvrugbaarheid en vrugbaarheidsbehandelings te breek. Maar jy is nog steeds daar binne. Stel prioriteit om die dinge te doen wat u voorheen liefgehad het. Hierdie dinge kan u help om weer soos 'u' te voel. As dit kom by probeer kontak weer met jou man, wil u miskien mekaar ondersteun, maar weet nie regtig hoe nie. Hou 'n oop dialoog oor u reis. Onthou julleself waarom julle op hierdie reis is - omdat julle mekaar liefhet. Jy wil 'n baba hê saam. Gaan op 'n afspraak, neem 'n bietjie tyd, geniet dit.

U het u vrese, bekommernisse en emosies so goed uitgespreek

Om hierdie gevoelens te kan identifiseer, is 'n baie belangrike stap om dit weer op te stel. Hier is hoe u daardeur kan werk.

As dinge oorweldigend is, neem 'n blaaskans van 5 minute en fokus op u asemhaling

Op elke inasem tel tot 3. Op elke uitasem, sê bevestigings, soos “Ek is lief vir my liggaam","Ek is genoeg","Ek is waardig”. Joga, meditasie en akupunktuur kan goeie metodes wees om bewustheid te beoefen. As u kop dus vas is en u bekommer oor wat in die toekoms gaan gebeur, sal hierdie tegnieke u weer terugbring na die nou. En jou help fokus op die hede - wat minder bekommerd is oor die toekoms.

Oefen joernaal

Net soos u brief aan my, kan dit baie kragtig wees om woorde op papier neer te sit. Let op die taal wat u gebruik as dit by uself en u reis kom. Die negatiewe gedagtes kan getransformeer word deur vriendelike woorde aan jouself uit te druk, deur self medelye te beoefen. Begin elke dag deur drie dinge te noem waarvoor u dankbaar is, en ook drie dinge oor uself waarop u trots is. Herinner jouself daaraan dat diegene wat jou liefhet, op dieselfde manier dankbaar is vir jou.

Praat met iemand

U voel miskien geïsoleer op hierdie reis, of dat u vriende en familie nie regtig verstaan ​​waardeur u gaan nie, en wat ook stresvol kan wees. Daar is 'n wonderlike TTC-gemeenskap op Instagram waar u kontak kan maak met ander soos u, of u kan die opsie van ondersteuningsgroepe of selfs een-tot-een-afrigting ondersoek (kontak my as dit iets is waarin u sou belangstel). Die voordeel van kontak met ander is om te weet dat u nie alleen is nie, selfs al voel u soms so.

Belangriker nog, wees vriendelik teenoor jouself

Wat u deurgaan, is baie moeilik.

Stuur u soveel liefde en beste wense vir u en u toekomstige siklus. Dit gaan goed met jou,

Sandy

Sandy Christiansen, MSc, BSc, ESHRE Certified Clinical Embryologist, HCPC geregistreerde Clinical Embryologist en Vrugbaarheidsafrigter

As u met Sandy in aanraking wil kom, kan u haar via haar kontak webwerf, of u kan haar via haar DM instagram rekening.

My oorgang van 'n embrioloog na 'n vrugbaarheidsafrigter

 

op die regte pad

ivfbabblenet

Voeg kommentaar by

TTC GEMEENSKAP

Teken in op ons nuusbriefKoop jou pynappelpen hier

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.

KONTROLEER U Vrugbaarheid

Instagram

Fout tydens die validering van toegangstoken: Die sessie is ongeldig, omdat die gebruiker hul wagwoord verander het of Facebook om sekuriteitsredes die sessie verander het.