IVF babbel

Wat ek wens ek sou geweet het en hoe 'n vrugbaarheidsafrigter die ervaring van IVF kan verbeter

Erin McDaniel is 'n sesmalige IVF-“oorlewende” en is nou ma vir 2 seuns. Sy is 'n vrugbaarheidsafrigter by MyFertilityCoach.com in Chicago, Illinois.

Erin werk saam met vroue regoor die wêreld om ondersteuning, 'n leidende hand, strategieë om te hanteer en te kalmeer, en aanmoediging om elke dag van die reis 'n bietjie sterker te word.

Hier vertel sy hoe 'n vrugbaarheidsafrigter die ervaring van IVF kan verbeter.

Ek onthou dat ek gevoel het dat dit nooit sou eindig nie. Ek onthou dat ek trots was op hoe behendig ek myself inspuitings kon gee - meng medisyne, skakel naalde, spuit sonder pyn, sonder bloed, klaar en gaan aan. Verwyder uit selfbehoud. Die volgende oomblik het die mure verbrokkel en ek het getel hoeveel inspuitings, hoeveel aanvullings, hoeveel totale follikels ... alles skynbaar verniet. Dit was verpletterend.

Terwyl ek aan die ander kant van ses IVF-rondes sit wat twee seuns opgelewer het, was dit natuurlik die moeite werd. Maar soos baie van u, het ek van die begin af geweet dat dit sou wees. Dit maak die ervaring nie regtig makliker nie.

In die vroeë dae van my vrugbaarheidsreis was ek gefrustreerd, kwaad, verward en eensaam. Dit het gelyk of niemand my kon help nie, en ek het onverwags vertragings en slaggate getref.

Ek het op daardie stadium al die gevoel verloor oor wie ek was, alle gevoelens van wat my regtig hoopvol laat voel het, wat my in beheer laat voel het, wat my vreugde gegee het en my hardop kon laat lag. Die genade van dokters en verpleegkundiges wat nie veel verduidelik het nie en te hartseer om tyd te spandeer om ander opsies te ondersoek, het ek eenvoudig gevolg volgens wat hulle aanbeveel het, sonder dat ek gedink het om myself in die proses te versorg.

Na die tweede onsuksesvolle ronde van IVF het ek geweet dat iets moet verander.

Ons het 'n blaaskans geneem en tyd geneem om te bedroef, te dink, nuwe dinge te probeer en die spanning om voortdurend in behandeling te wees, te laat verlig. Ons het 'n nuwe dokter gekry wat 'n gematigde gevoel van optimisme gehad het. Ek het 'n akupunktur gevind wat my oopgestel het vir die wêreld van dieet- en lewenstylveranderings wat my liggaamlik beter laat voel het en meer beheer het - asof ek iets "doen". Sy was die eerste professionele persoon wat regtig geglo het dat ons 'n kans gehad het en wat my aangemoedig het om myself by die behandelingsplan in te skakel. Hoe kan ek my soeke na 'n baba balanseer met my behoefte om in die proses verstandig te bly?

Toe ek 'n breër ondersteuningspan bymekaargemaak het en my hele self begin versorg het, het dit makliker geword. Ek was bemagtig, het groter perspektief gehad en was rustiger ondanks die onvermydelike op- en afdraandes. Ronde 3 van IVF het gelei tot my eerste seun wat nou vier is, en dan, drie jaar later, het sy klein boetie by ons aangesluit as gevolg van ronde 3.

Hoe ek as vrugbaarheidsafrigter begin het

Ongelukkig het ek nog nooit van iets soos 'n vrugbaarheidsafrigter gehoor toe ek IVF deurgemaak het nie. Wens regtig ek het ...

Nadat ek my tweede seun gehad het, wou ek 'n loopbaanverandering maak. Ek was op soek na 'n nuwe missie en wou meer buigsaamheid in my werkslewe hê.

Ek het geweet dat my ervaring van onvrugbaarheid my in staat gestel het om ander te help met 'n soortgelyke uitdaging vanuit 'n kennis- en empatiese perspektief, sowel as vanuit 'n plek van ware passie om die ervaring van die pasiënt te verbeter. Toe ek op 'n blogpos kom wat deur 'n “vrugbaarheidsafrigter” geskryf is, het dit alles geklik. Ek het begin ondersoek presies wat dit is, hoe dit help, en wat my plek in die eter kan wees. My loopbaan in bemarking, sosiale media, gemeenskapsbou en fasilitering het my benadering aangevuur, en sedert die lees van die blogpos vroeg in 2017 was dit duidelik wat ek bedoel om te doen.

Wat is 'n vrugbaarheidsafrigter?

'N Vrugbaarheidsafrigter is die atleet vir u atleet. Iemand wat die spel so ken, en leiding, ondersteuning, voorstelle en begrip kan bied.

Soveel van onvrugbaarheid word klinies, ekstern en 'n lys van 'n 'n einde aan 'n einde 'wat dikwels gepaard gaan met vrees en skuldgevoelens. 'N Vrugbaarheidsafrigter kan help om die onnodige, die dinge wat net stres veroorsaak, uit die weg te ruim, en help om meer gekoppel te voel aan u ervaring, u liggaam en u toekomstige gesin.

Die meeste vrugbaarheidsafrigters was in die loopgrawe van onvrugbaarheid en weet eerstehands wat paartjies deurgaan.

Hulle ken die gevoelens om oorweldig en verward te wees. Hulle luister aandagtig na wat gesê word, wat nie gesê word nie, en deel hul begrip as 'n manier om u te help om duideliker te sien waar u geblokkeer kan word en wat u ware begeertes vir die proses, en nie net die resultaat nie, kan insluit.

Baie mense voel ongemaklik om IVF te bespreek, selfs met nabye vriende of familie. Ek was.

As gevolg hiervan is die ervaring eensaam. Miskien het u goeie vriende verloor, u kan ongevoelige opmerkings of vrae met 'n gelag of geknersde tande weerstaan ​​- en dan later in die badkamer huil. 'N Vrugbaarheidsafrigter kan help om hierdie isolasie te verlig. Sy is 'n luisteraar; ontvang al die gedagtes wat u wil sê, maar het nie iemand om te hoor nie. Sy kan u verbind met ander hulpbronne van mentorprogramme tot ondersteuningsgroepe vir terapeute of beraders. Sy sal verseker dat jy weet dat jy nie alleen is nie.

Daarbenewens sal 'n afrigter u help om aanspreeklik te bly vir die doelwitte wat u gestel het, of dit nou dieet- of oefeningsveranderings is, met 'n oordenking, joga of visualiseringsoefening,

Om 'n nuwe perspektief te vind, of iets heeltemal anders! 'N Pragtige ding met afrigting is dat dit deur kliënte bestuur word, wat beteken dat u beheer het oor die skep van 'n pad wat die beste vir u pas.

Wat is die voordele daarvan om saam met 'n vrugbaarheidsafrigter te werk?

Verminderde spanning, validering, empatie, aanmoediging, voorgestelde spelplanne, saamgestelde hulpbronne, tesame met begrip - om maar net 'n paar te noem.

Een van die beste resultate wat my kliënte aanmeld - aan die einde van elke sessie - is dat hulle kalmer, ligter voel en makliker asemhaal. Hulle gedagtes het 'n bietjie opgehou jaag en hulle is duideliker oor wat hulle volgende wil doen en hoe om daar te kom.

Ek glo dat vroue wat bemagtig voel om beheer te neem oor hul hele gesondheid - geestelik, geestelik en liggaamlik - terwyl hulle vrugbaarheidsbehandeling ondergaan, 'n meer positiewe gesinsbou-ervaring het.

Saam identifiseer ons vrese, veroorsaak situasies en die inligting wat u miskien ontbreek. Ons sal 'n plan maak om alle dele van u lewe te balanseer, sodat u meer kalm, teenwoordig en bemagtig kan wees. Ek werk saam met vroue soos u om ondersteuning, 'n leidende hand, strategieë om die hoof te bied en aanmoediging om elke dag van u vrugbaarheidsreis 'n bietjie sterker in die gesig te staar.

Kontak my as u meer wil leer oor my, of bespreek 'n gratis afrigtingsessie om u kalmere, rustiger, benadering tot IVF te begin beplan, besoek MyFertilityCoach.com.

U kan ook kontak maak met Erin op Facebook (Facebook.com/MyFertilityCoachUS) of Instagram (Instagram.com/MyFertilityCoach).

Het u 'n vrugbaarheidsafrigter gebruik? Ons sal graag u stories wil hoor en hoe dit u gehelp het? E-pos my op Claire@ivfbabble.com

 

 

Voeg kommentaar by