IVF babbel

Wat is 'n vrugbaarheid MOT?

Ons het onlangs 'n gesprek gehad met 'n lieflike vrou wat ons vertel het dat sy wens dat sy op 'n jonger ouderdom meer bewus was van haar liggaam en vrugbaarheid. Dit is iets wat ons almal beslis kan doen hou verband met. Sy het gesê dat haar spyt nie vroeër uitgevind is nie en dat sy wens dat sy die uitdrukking 'vrugbaarheid MOT' in haar vroeë twintigerjare gehoor het. 

'Terugblik is 'n wonderlike ding, waarvan ek genoeg opgedoen het op my 3-jarige vrugbaarheidsreis. (Ek is 38). Ek het soveel geleer oor my liggaam sedert ek swanger geraak het, maar die proses het my soms so laat voel. Kruis dat ek so lank op die pil was. Ek dink dat ek sodra ek van die pil afkom, ek swanger sou raak. Kruis dat ek as jong volwassene te veel gedrink het. Kruis dat ek gerook het. Ek weet nie dat dit so moeilik sou wees nie !! Ek is nie spyt oor die lekker tye wat ek groot geword het nie, maar ek wens net dat iemand my 15 jaar gelede al gesê het om net 'n bietjie meer bewus te wees van my vrugbaarheid en my liggaam. Ek sou sekerlik al baie vroeër vir baba begin probeer het.

Dus, as daar nou een ding is wat ek van hierdie reis af doen, is dat as ek moeder word, ek my kind sal vertel as hulle oud genoeg is om 'n vrugbaarheid te hê. Ek het my jong niggies al baie vertel dat hulle binnekort vir een moet beplan (hulle is 18!). Ek weet hulle sal my egter eendag hiervoor bedank. ' 

Ons het na Michael Kiriakidis, MD, M.Sc, ginekoloog in geassisteerde voortplanting by Embryolab Vrugbaarheidskliniek om te hoor wat sy gedagtes oor Vrugbaarheidsmotors is.

'Ons word voortdurend gebombardeer met opkomende advertensies oor Vrugbaarheidsmotors oral op die web, en hoewel ek nie die term vrugbaarheidsmot hou nie, is die basiese essensie baie belangrik.

Ons moet ons liggame ken en verstaan.

'N Vrugbaarheid MOT verwys gewoonlik na ons vrugbaarheidsprofiel en hoe of wanneer ons dit kan ondersoek. Dit is 'n lys van eksamens wat deur sowel vrouens as mans gedoen moet word om hul vrugbaarheid te verklaar. Dit is duidelik dat dit onder leiding van 'n spesialis gedoen moet word, en u moet proaktief wees. 'N Vrugbaarheidsevaluering moet gedoen word, selfs as u nog nie van plan is om kinders te hê nie. 

Die evaluering van die vrugbaarheid van 'n vrou behels 'n reeks bloedtoetse, ultraklank-skanderings of meer gesofistikeerde toetse soos 'n histerosalpogram ('n toets waardeur 'n klein kateter word met behulp van 'n x-straal in die ingang van die fallopiese buis geplaas. Wanneer die kateter by die opening van die buis is, word 'n spesiale kleurstof daarin ingespuit. As daar geen verstopping is nie, sal die kleurstof die lengte van die eileier suksesvol beweeg.

Met hierdie toetse ondersoek ons ​​al drie hoofkomponente van die vroulike voortplantingstelsel. Baarmoederargitektuur en buigsaamheid (wanneer die fallopiese buise van 'n vrou nie geblokkeer word nie) moet geëvalueer word om 'n natuurlike opvatting in die toekoms te verseker. Boonop kan die kennis van die ovariale reserwe u help om besluite te neem oor gesinsbeplanning of die behoud van vrugbaarheid.

'N Vrugbaarheidsevaluering is ook baie belangrik vir mans en baie maklik!

Aanvanklik is 'n spermanalise nodig. Dit kan baie dinge openbaar en kan 'n meer konstruktiewe soektog op u vrugbaarheidsprofiel veroorsaak. Die mees basiese spermtoets is dat 'n klein hoeveelheid van die semenmonster op 'n gespesialiseerde mikroskoopskyfie gepipetteer word. Die skyfie word ondersoek met behulp van die groot vergroting van die mikroskoop. (klik hier afgelaai word om meer te lees oor spermsoorte en moontlike probleme).

By Embryolab glo ons dat almal bewus moet wees van hul vrugbaarheid. Ons daag daaglikse uitdagings wat kon voorkom word. Dit is die rede waarom ons 'n baie gedetailleerde program vir vrugbaarheidsondersoeke opgestel het. Hierdie program behels een besoek aan die kliniek en kan binne enkele ure voltooi word.

Dit is baie belangrik dat ons 'n paar uur spandeer om ons liggame te verstaan, ons vrugbaarheid te kontroleer en ons toekomstige gesin en kinders te beskerm.

Vir meer inligting oor vrugbaarheidsondersoeke, kan u Michael Kiriakidis 'n boodskap stuur hier afgelaai word.

https://www.ivfbabble.com/2016/04/what-you-should-know-about-your-eggs/

Voeg kommentaar by